Curiozități din lumea artei

Istoria artei este plină de povești uimitoare și personaje fascinante, ceea ce poate face dificilă determinarea dintre realitate și ficțiune. Însă, în unele cazuri, realitatea este la fel de incredibilă ca și arta pe care o creează fiecare. În acest articol veți descoperi cele mai impresionante istorii din viața și activitatea oamenilor de artă. Să-ncepem!

Arta la jocurile olimpice

Fondatorul jocurilor olimpice, baronul Pierre de Coubertin, a fost mereu de părerea că adevăratul olimpic este un artist și un sportiv talentat. Datorită lui, între 1912 și 1948, au fost acordate medalii pentru capodobere de arhitectură, muzică, pictură, sculptură și literatură de inspirație sportivă.

Pablo Picasso

Numele acestui pictor nu este complet, dar cuprinde alte 23 de cuvinte. Acesta este compus din numele membrilor familiei lui: Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Martyr Patricio Clito Ruíz y Picasso.

Salvador Dali

Salvador Dali avea un frate mai mare pe care nu l-a cunoscut niciodată. Acesta a decedat cu 2 luni înaintea nașterii lui Dali. La vârsta de 5 ani părinții lui Dali decid să-i spună cî el este reîncarnarea fratelui său mai mare, fapt care l-a marcat profund. Astfel, în anul 1963 apare pictura „Portretul fratelui meu mort”.

Vincent van Gogh

Acum, considerat pe scară largă drept unul dintre cei mai mari pictori ai istoriei artei, postimpresionistul Vincent van Gogh nu a experimentat succesul pe care îl merita. În schimb, documentele atestă că Vincent van Gogh, oficial, a vândut un singur tablou de-a lungul vieții sale. Acesta a fost tabloul „Via roșie de la Arles”, vândut colegei sale pictor – Anna Boch, înainte de sinuciderea pictorului în 1890.

Mona Lisa și propria cutie poștală

Mona Lisa are propria cutie poștală în muzeul Luvru, din cauza tuturor scrisorilor de dragoste pe care le primește. De-a lungul anilor, mulți au căzut pradă „ochilor limpezi și arzători” ai portretului, lăsându-i flori, poezii și notițe de dragoste.

Arta – cea mai profundă expresie a creativității umane, extrem de dificil de evaluat, având în vedere faptul că fiecare artist își alege singur regulile și parametrii de lucru.


Înapoi la blog

artkamin-logo-versions