Lucia Cojocaru – clientă fidelă ArtRame

Astăzi vă facem cunoștință cu Lucia Cojocaru, o doamnă deosebit de talentată, o mamă care inspiră și imortalizează în ghips momente unice și importante pentru fiecare familie. Aceasta transformă amprentele mâinilor și piciorușelor bebelușului în amintiri, facând mulajul din ghips și îl înrămează într-un mod inedit la noi. Ideea a apărut o dată cu venirea pe lume a feciorașului ei Ștefan, care s-a născut prematur: „Anume din acest motiv am vrut să păstrez fragilitatea și gingășia lui.”. 

Lucia ne-a spus că „prima încercare de a face mulajele s-a soldat cu eșec, cumpărasem un kit dar nu mi-a reușit, apoi încă unul și la fel nu am obținut rezultatul dorit, apoi am decis să caut singură materialele de care am nevoie pentru a produce amprentele din ghips.” Prin multe încercări, Lucia a găsit formula perfectă și ideile ei au început a prinde contur.

Procedura de creare a mulajelor este alcătuită din câteva etape: pregătirea materialului amprentar, luarea măsurii mânuței sau piciorușului bebelușului, turnarea ghipsului în forma obținută, prelucrarea și vopsirea mulajului, înrămarea. Cea mai complicată etapă este prima, în care „De la bebeluș se cere să stea cu mânuța/piciorușul relativ nemișcat timp de 30 de secunde în soluția lichidă care în acest timp se transformă în gel, apoi scoatem mânuța/piciorușul și în forma obținută torn ghips pentru sculpturi. Sunt unii copii foarte activi pe care este mai greu să îi țin nemișcați, în așa caz iau măsurile în timpul somnului, de obicei în primele 20 minute somnul copiilor este profund și îmi reușește. Toată procedura este absolut inofensivă și chiar distractivă.”

Lucia Cojocaru folosește două 2 tehnici diferite de luare a măsurilor și respectiv rezultate diferite: 2D și 3D.

Tehnica 2D - măsurile se iau cu ajutorul unui material asemănător plastilinei, este potrivită pentru copilașii super activi. Mânuța / piciorușul se apasă ușor peste materialul amprentar și în matricea obținută se toarnă praful ceramic amestecat cu apa, care după întărire reprezintă mulajul nostru. Tehnica 3D - mânuța / piciorușul se pune în soluția magică care este asemănătoare unui jeleu lichid care în decurs de 30-60 secunde se întărește și devine matricea noastră. În tot acest timp copilul trebuie sa stea relativ nemișcat, dacă se mișcă puternic atunci nu ne reușește. După aceasta scoatem mânuța / piciorușul din matrice și turnăm ceramica amestecată cu apă. După întărire, matricea este ruptă în bucăți mici ca să scoatem mulajul din interior.

Lucrările Luciei sunt peste tot în lume, la clienți din diferite țări, diaspora din: Canada, Italia, Rusia, SUA, Germania, România, Irlanda, Anglia, etc. Despre clienții ei, Lucia vorbește cu atâta dragoste: „Cum îmi place mie să spun "clienții mei sunt oameni cu bogate valori spirituale" pentru ei contează emoțiile, amintirile și eu mă bucur că împreună putem crea ceva inestimabil care peste ani le va aduce avalanșa de emoții plăcute.” Lucrările ei sunt foarte variate: „Cele mai solicitate lucrări sunt mulajele copilașilor înrămate cu poza. Pe locul doi ar fi mulajele de cuplu - statuieta mâinilor lor care la fel poate fi înrămată sau fixată pe suport de lemn. Însă așa cum creativitatea clientilor nu are limite, iar eu și atelierul ArtRame acceptăm orice provocare, deseori se întâmplă să creăm ceva inedit.”

Pentru înrămarea operelor de artă pe care le face, Lucia a apelat la Art Rame, iar noi am întrebat-o ce fel de rame alege de obicei: „Mie personal îmi plac ramele în stil minimalist, dar acestea nu se potrivesc oricărui interior și astfel alegem împreună cu clienții ceea ce se încadrează prefect în anturajul casei lor, cu asta ne ajută managerii din showroomul.”

Da, într-adevăr, managerii din showroom-urile noastre sunt experți în domeniul ramelor și mereu clienții care ne vizitează rămân încântați de oferta care li se propune. 

Lucia Cojocaru ne-a luat prin surpindere cu feedback-ul pe care ni l-a oferit și îi mulțumim nespus de mult pentru el: „Am testat toate atelierele de înrămare din Chișinău până am ajuns la ArtRame și după ce v-am descoperit am rămas aici, frapată de amabilitatea d-nei Corina, de profesionalismul băieților de la producere, de sortimentul bogat de rame și paspartu, și în general, de procesele bine puse la punct și de atitudinea companiei față de client.”

Vă așteptăm cu drag în showroom-urile Art Rame!


Înapoi la blog

artkamin-logo-versions