Ce ramă alegi pentru oglinda din baie?

În timp ce chiuvetele de baie vin cu oglinzi fără rame, montate cu adeziv, experții din domeniul designului recomandă apelarea la un profesionist pentru a adăuga un cadru în jurul oglinzii, și implicit, pentru sporirea interesului vizual. Și pentru că oglinda este un accesoriu absolut necesar, pentru a crea o iluzie de spațialitate mai ales în cazul în care aveți o baie de dimensiuni reduse, ca specialiști din domeniu, Compania Art Rame Decor vine în ajutorul tău cu sfaturi utile pentru alegerea corectă a ramei la oglinda din baie. 

Baghetul din plastic este cel mai popular produs atunci când vorbim despre camera de baie, acesta fiind confecționat în totalitate din poliuretan, menit să poată îndura umiditatea și poate fi instalat fără grijă chiar și deasupra căzii. Acest material nu doar că este perfect pentru camera de baie, dar mai este și atractiv din punct de vedere a prețului accesibil. Divers ca modele, culori, suprafețe și stiluri. 

Cum îngrijim acest material? Este demonstrat faptul că soluțiile care conțin alcool nu dăunează ramelor din plastic, însă, deoarece la producerea baghetului se folosesc vopsele de calitate diferită,  recomandarea noastră este ca acestea să fie evitate pentru a nu intra în reacție. Deasemenea, alcoolul poate transforma o suprafață lucioasă în una mată. Sfatul nostru este să folosiți o cârpă umedă și în caz de necesitate, o soluție care nu conține alcool. 

Deși, însă majoritatea optează pentru modele de rame confectionate din plastic, baghetul de lemn de calitate italiană (confecționat din palmier) este o opțiune perfectă pentru încăperile cu umiditate crescută. Acest tip de material, la fel ca și plasticul, este rezistent la umezeală și nu va suferi schimbări timp îndelungat. Deasemenea, baghetul din palmier are un farmec aparte, acest fapt datorându-se materialului din care este confecționat, având un aspect natural și desigur, total ecologic. 

Una dintre cele mai frecvente probleme care însoțește îngrijirea ramelor din lemn este acumularea de praf în interior. Acest lucru este valabil mai ales pentru ramele clasice sau cele cu găuri. Curățarea acestora funcționează pe principiul unui aspirator: orice atingere pe suprafața de sticlă face ca aerul să fie „aspirat” împreună cu praful din interiorul ramei. Fiind foarte delicate, trebuie să ai grijă ce produse folosești pentru a lustrui ramele din lemn. Deoarece deseori la decorarea lor se folosește foița naturală de aur sau argint, putem curăța praful de pe ele cu ajutorul unei lavete uscate sau a unui pămătuf.


Înapoi la blog

artkamin-logo-versions