Cum alegem corect rama pentru tablou?

Există câteva reguli care ne ușurează procesul de alegere a unei rame.

Potriviți rama cu fotografia 

Se crede că ramele foto ar trebui în primul rând să fie potrivite pentru muncă, și nu pentru interior. Dar dacă există o mulțime de fotografii, alegerea unui cadru pentru fiecare nu este ușoară. Profesioniștii recomandă împărțirea colecției de fotografii în blocuri după culoare și selectarea cadrelor separat pentru fiecare grup. Nu uitați de stilul camerei. Disonanța dintre interior și rame poate avea un efect interesant, dar este mai sigur să alegeți rame în același stil. Deci, pentru un interior high-tech, cadrele din aluminiu sunt potrivite. 

Cu dispoziție;

Rama și passe-partout-ul trebuie să se potrivească cu fotografia nu numai în stil, ci și în stare emoțională. Tonurile reci sunt mai potrivite pentru subiectele calme, tonurile calde sunt mai potrivite pentru fotografiile pozitive dinamice. Acordați atenție texturii materialului cadrului. Deci, pădurea de toamnă „prinde viață” într-un cadru cu textură de lemn, mai ales dacă alegeți un passe-partout în culoarea frunzișului. Pentru fotografiile alb-negru, cele mai des sunt alese rame monocrome. Nu uitați că cadrele întunecate reduc vizual imaginea.

Context complex

Dacă alegerea este între un cadru masiv din lemn fără decor și cel obișnuit subțire negru, designerul va prefera cel mai probabil prima opțiune. Chiar și ramele sculptate aurite care sunt de obicei folosite pentru picturi se vor potrivi cu unele fotografii - cu toate acestea, în acest caz, trebuie să procedați cu grijă rezonabilă.

 


Înapoi la blog

artkamin-logo-versions